پرش به محتوا

مدرسه‌ی روزنامه‌نگاری
زیر نظر سیدفرزام حسینی
مشاوران: علی مسعودی‌نیا، مهدی افروزمنش

در مدرسه‌ی روزنامه‌نگاری از ترم اول تا چهارم می‌کوشیم تا ضمن ارائه مفاهیم کلیدی و اصلی این حرفه و مسائلی پیرامون آن را هم مطرح کنیم و همچنین به «کار» عملی برسیم.
در ترم «دوم» اساتید پنج سرفصل را پیش می‌برند:

۱- مسعود کوهستانی‌نژاد در ادامه‌ی برنامه‌ی ترم اولش، در پنج جلسه‌ی دو ساعته مروری خواهد داشت بر تاریخ مطبوعات ایران، از ۱۳۲۰ تا ۱۳۴۲. در این دوره، علاوه بر خوانشی تاریخی، تفاوت‌ها و گونه‌های مختلف مطبوعات در ادوار مذکور مورد بررسی قرار می‌گیرد.

۲- مهدی افروزمنش، در این ترم به یکی از پایه‌ترین و مهم‌ترین فرم‌های کار روزنامه‌نگاری یعنی «گزارش‌نویسی» در پنج جلسه می‌پردازد و مبانی و انواع آن را بررسی می‌کند. (در ادامه‌ی کارِ افروزمنش، در ترم بعدی نرگس جودکی بخشی دیگر از انواع گزارش‌نویسی را با ثبت‌نام‌کنندگان در میان خواهد گذاشت.)

۳- کامبیز نوروزی، حقوق‌دان و روزنامه‌نگار، در این ترم و طی پنج جلسه، با شرکت‌کنندگان درباره‌ی مسائل حقوقی و اخلاقی این حرفه بحثی خواهد داشت و بایدها و نبایدهای روزنامه‌نگاری در ایران را به آنان انتقال می‌دهد.

۴- البرز زاهدی در پنج جلسه‌ی دو ساعته، به مباحثی پیرامون جامعه‌شناسیِ مطبوعات و نظریه‌های ارتباطات در جهان می‌پردازد و مسائل انضمامی مطبوعات را با شرکت‌کنندگان درمیان خواهد گذاشت.

۵- سیدفرزام حسینی در پنج جلسه، با شرکت‌کنندگان از انواع و شیوه‌های مختلف گفت‌وگو یا همان فرم مصاحبه در مطبوعات خواهد گفت و نمونه‌های برجسته‌ی این فرم را بررسی خواهد کرد. (در ادامه‌ی این درس، ترم بعد «مینا اکبری» با شیوه‌های عملی و اجرایی گفت‌وگو را آموزش خواهد داد.)

دوشنبه
• «تاریخ مطبوعات ایران (۲)» با مسعود کوهستانی‌نژاد – ساعتِ ۱۷ تا ۱۹
• «اصول حقوق و اخلاق حرفه‌ی روزنامه‌نگاری» با کامبیز نوروزی – ۱۷ تا ۱۹*
• «گفت‌وگوی مطبوعاتی (۱)» با سیدفرزام حسینی – ۱۹ تا ۲۱

سه‌شنبه
• «گزارش‌نویسی (۱)» با مهدی افروزمنش – ساعتِ ۱۷ تا ۱۹
• «مطبوعات رکن چهارم جامعه‌ی مدنی» با البرز زاهدی – ساعتِ ۱۹ تا ۲۱

*بعد از اتمام جلسات آقای کوهستانی‌نژاد، کلاس‌های آقای نوروزی در همان روز و همان ساعت برگزار می‌شود.